Hakkında
Amaç :
Görsel, İşitsel ve Yazılı Medya kuruluşlarına sektörün ihtiyacı olan ara eleman yetiştirmektir.
Hedef :
Medya sektörüne ara eleman yetiştirmektir. Radyo ve televizyon için program hazırlayabilen, haber yazabilen , çekim ve kurgusunu yapabilen, elemanlar yetiştirmektir. Haber toplama, yazma ve sayfa tasarımı yapabilme yeterliğiğine sahip olan elemanlar yetiştirmektir.
Alınacak Derece :
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler radyo ve televizyon alanında ön lisans derecesi ve tekniker ünvanı almaya hak kazanmaktadır.
Kabul Koşulları :
Yükseköğretim Kurumu tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sistem ile olmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş :
Mezunlar, İletişim Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin ilgili bölümlerine dikey geçiş sınavlarındaki başarılarına göre, Açıköğretim Fakültesi' nin ilgili bölümlerine doğrudan dikey geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları :
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 30 günlük zorunlu öğrenci stajını başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Tarihçe :
Görsel İşitsel Teknikler Medya Yapımcılığı Bölümü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer almaktadır. 2011 yılında öğrenci alımına başlamıştır.Normal öğretim ve ikinci öğretim programları bulunmaktadır.
Mezun İstihdamı :
Mezunlarımız eğitimleri sırasında edindikleri bilgi ve beceriler sayesinde geniş bir sektör yelpazesi içinde yüksek sorumluluk isteyen görevler üstlenmektedirler Kameraman, haber muhabiri, kurgu elemanı, radyo programcısı, programcı ve sayfa tasarım elemanı olarak çalışırlar.
Sınav Değer. Kuralları :
Her öğrencinin akademik takvimdeki önceden belirlenmiş tarihlerde kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavlarına girebilmesi için ise derslerin en az % 70’ine uygulamaların ise en az %80’ine devam etmiş olması gerekmektedir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavları katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.
Program Profili :
Alanın kuramsal, teknik ve uygulama gereklerini yerine getirebilecek bilgi, beceri ve donanıma sahip, çağdaş iletişim olgusu çerçevesinde yaratıcılığını bilgi birikimi doğrultusunda organize edebilen, meslek etiğine bağlı, radyo ve televizyon programcılığı ile sinema, belgesel sinema ve reklam filmi yapımı alanında yapımcı, yönetmen, senaryo yazarı, kameraman, kurgu elemanı vb. görevlerde bulunabilecek ve kuramsal çalışmalar yapabilecek çağdaş iletişimciler yetiştirmektir.
Yeterliklik Koşulları :
YGS -4 ten yeterli düzeyde puan almış olmak.