Yüksekokulumuz Eski Mezunlarının Dikkatine

Ülke genelinde yürütülen YÖKSİS veri tabanı çalışmaları kapsamında bütün kamu kurumları YÖKSİS veri tabanına entegre olmaktadır. Bu nedenle üniversitemizden geçmiş yıllarda (genellikle 2003 yılı ve öncesi) mezun olan öğrencilerin mezuniyetleri E-devlet, ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim vb. kurumlarda görünmemektedir. Bunun nedeni 2003 yılı ve önceki yıllarda okuyan öğrencilerin T.C. Kimlik numaralarının Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sisteminde bulunmamasıdır. Bu durumdan dolayı problem yaşayan mezunlarımızın Kimlik bilgileri ve diploma bilgilerinin Kurumumuza iletilmesi durumunda mezuniyet işlemleri yapılacaktır.

Kırşehir Meslek Yüksekokulu adı altında mezun olan öğrencilerimiz,

Nüfus cüzdanı ve diplomalarının ön ve arka yüzünün suretleri (Taranmış olması veya okunabilir çözünürlükte cep telefonu ile fotoğrafının çekilmiş olması da yeterlidir.) ile birlikte ekteki dilekçeyi doldurarak aşagıda belirtilen mail adresine göndermeleri durumunda Mezun Bilgileriniz  YOKSİS sistemi ile E-Devlet Mezun Bilgileri sayfanısında görünecektir.

( Bu başvuru ile sadece Üniversitemizden Gazi Üniversitesi Adıyla mezun olan öğrencilere hizmet verilmektedir. Eğer başka bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olduysanız ilgili kurum ile irtibata geçmeniz gerekmektedir. )

Dilekçe İndir

Mail Adersleri :

r
ecep.aslan@ahievran.edu.tr

Mezuniyet bilgisi Üniversitemiz tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa  "eğitim bilgilerim" menüsü altında bulunan "eğitim bilgilerimi e-okul / YÖKSİS ten güncelle" butonuna basması gerekmektedir.

E-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden mezuniyet belgesi almak veya sorgulamak isteyen öğrencilerimiz Yükseköğretim Kurulu  Mezun Belgesi Sorgulama alanından takip edebilirler.

Mezun Olduğunuz Yükseköğretim Kurumunun bilgilerini göremiyorsanız Hata veya Eksiklik Bildir butonundan başvuru yapabilirsiniz. yada

Yüksekokulumuz irtibat numaralarından bilgi alabilirsiniz