Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, 1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Yükseköğretim Kurulu Örgün Yükseköğretim Dairesine bağlı olarak eğitim öğretime açılmıştır. Yüksekokulumuz 1982 yılında 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin değiştirilerek kabulüne dair kanunla kurulmuş bulunan Gazi Üniversitesi’ne bağlanmıştır.

17.03.2006 tarih ve 76111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 Sayılı Kanunla 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanuna eklenen yeni ek maddeyle Ahi Evran Üniversitesi’ne bağlanmıştır.
Meslek Yüksekokulumuz 20.02.2014 tarihinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayrılmıştır. Yüksekokulumuz 20.02.2014 tarihinden itibaren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu kimliğine kavuşmuştur. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bölgenin en modern ve en donanımlı yüksekokullarından birisidir.

Yüksekokulumuz bünyesinde;

3 adet 40'ar öğrenci kapasiteli Bilgisayar Laboratuvarı
1 adet Radyo ve Televizyon Stüdyosu
1 adet 200 kişilik Konferans Salonu
21 adet öğrenci dersliği
16 adet Öğretim Görevlisi odası bulunmaktadır.

Akademik personel niteliği bakımından Türkiye’nin en donanımlı öğretim elemanlarına sahip olan Meslek Yüksekokulumuzda 1 Profesör, 3 Dr. Öğr. Üyesi, 28 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 32 öğretim elemanı görev yapmaktadır.

Meslek Yüksekokulumuzun en önemli amacı bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda bölümler açarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektir. Bu anlayışa sahip Meslek Yüksekokulumuzda toplam 8 bölüm 11 program bulunmaktadır.
      Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini 06 Aralık 2018 tarihinden bu yana  Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin ŞAHİN tarafından yürütülmektedir.