• Home Page
  • KAEÜ
  • E-Mail
  • TR
Birime özel logo
KIRŞEHİR AHİ EVRAN UNİVERSITY
Mucur Vocational School
  • ABOUT KAEU

    • About KAEU

      • Misyon (Amaç) - Vizyon - Temel Değerler - Stratejik Plan
      • Örgüt Şeması
      • İletişim Bilgilerimiz
      • Anasayfa
    • Administration

      • Yüksekokul Müdürü
      • Müdür Yardımcıları
      • Kurullarımız
      • Bölüm Başkanları
      • Yüksekokul Sekreteri
    • Tanıtım

      • History
      • Akademik Personel
      • İdari Personel
  • STUDENTS

    • General

      • Academic Calendar
      • Course Information Package (Bologna)
      • Staj Başvuruları
      • Exam/Course Schedules
      • Disabled Students Unit
      • Graduate Information System
      • Registrar's Office
      • Directorate of Health, Culture and Sports
      • Student Clubs
      • Eski Mezunlarımızın Yoksis İşlemleri
    • Legislation

      • Associate's and Bachelor Degree Regulations
      • Graduate School Regulations
      • Student Discipline Regulations
      • Vertical Transfer Regulations
      • Undergraduate Transfer Regulations
      • All Legislations
    • Services

      • Dormitory and Accommodation
      • Cafeteria
      • Library
      • Ahi Card
      • Family Health Center
      • Psikolojik Destek Birimi
      • Student Boutique
      • E-Mail
      • Wi-Fi User Guide
      • MS Office 365
      • Kampüs Dışı Erişim
      • Autodesk Yazılımları
    • Transportation

      • Urban Transportation
      • Intercity Transportation
    • Foreign Affairs

      • Foreign Affairs Office
      • Erasmus
    • Education Centers

      • AECEC
      • TOMER
    • Facilities

      • Davulağıl Sosyal Tesisi
      • Astroturf
      • Cacabey Kampüsü Spor Salonu
      • Bâb-ı Ahi Kafeterya
    • Candidate Students

      • Introduction
      • About Kırşehir
      • Virtual Tour
      • Preference (YOKATLAS)
  • ACADEMIC

    • Büro Hizmetleri ve Sekreterlik

      • Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
      • Çağrı Merkezi Hizmetleri
    • Finans Bankacılık ve Sigortacılık

      • Bankacılık ve Sigortacılık Programı
    • Görsel işitsel Teknikler Medya Yapımcılığı

      • Radyo ve Televizyon Programcılığı
    • Pazarlama ve Reklamcılık

      • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
      • Pazarlama Programı
    • Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

      • Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
    • Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

      • Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
    • Dış Ticaret

      • Dış Ticaret Programı
    • Yönetim Organizasyon

      • İşletme Yönetimi
      • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • RESEARCH

    • Kurumsal

      • Misyon (Amaç) - Vizyon - Temel Değerler - Stratejik Plan
      • Politikalar
      • Temel Değerler
      • Etik Davranış İlkeleri Rehberi
      • Kurum Kültürü
      • Kalite Politikamız
      • Danışma Kurulu
      • Görev Tanımları
      • Organizasyon Şeması
      • Liderlik Yaklaşımı
    • Koordinatörlükler ve Komisyonlar

      • Birim Kalite Koordinatörlüğü
      • Birim EKGS Koordinatörlüğü
      • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü
      • EKGS Koordinatörlüğü
      • Öğrenci Kalite Temsilcileri
      • Birim Sıfır Atık Komisyonu
      • Değer Tasarlama Komisyonu
    • Planlar

      • Stratejik Plan
      • Faaliyet Planı
      • İç Kontrol Standartları Uyum Eylem Planı
    • Raporlar

      • Birim İç Değerlendirme Raporu (KİDR)
      • Birim İç Tetkik Raporu
      • İç Kontrol Standartları Gerçekleşme Raporu
      • Memnuniyet Raporları
    • Süreç Yönetimi

      • Birim Süreçleri
      • Süreç Performans İzleme
      • İş Akış Şemaları
      • Belge Yönetim Sİstemi
    • EFQM Modeli

      • Birim EFQM Modeli Temsilcisi
      • Birim EFQM Modeli Komisyonu
      • EFQM Hazırlık Çalışmaları
    • İş Sağlığı Ve Güvenliği

      • İSG Acil Durum Planı
      • İSG Komisyonu
  • Home >
  • ACADEMIC >
  • Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

  • Hakkında
  • Yönetim
  • Akademik Personel
  • Ders İçerikleri

Hakkında


Amaç :

Turizm sektöründe nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla mesleki bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmektir

Hedef :

Yetiştirdiği öğrencilerle turizm ve otelcilik alanında tercih edilen bir program olmaktır.

Alınacak Derece :

Ön Lisans

Kabul Koşulları :

Ülkemizde, üniversitelere giriş için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavda başarılı olmak gereklidir. Öğrenciler sınav sonucunda aldıkları puanlara göre, girebilecekleri program tercihlerini düzenleyerek, tercih formlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine gönderirler. ÖSYM tüm başvuruları alır, başvuruları puan türüne göre gruplar, puanları en yüksekten en düşüğe doğru sıralar, tercih edilen puan türüne göre bütün mevcut programları listeler ve öğrencileri tercih ettikleri programlardan birisine yerleştirir. Ülkemizdeki üniversitelere girecek yabancı uyruklu öğrencileri seçimi, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) adı verilen merkezi bir sınav sonucuna göre belirli bir kontenjan dahilinde mümkündür. Kayıt için gerekli belgeler; 1- Lise veya dengi okul diploması, 2- ÖSYM’ ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi.

Üst Kademeye Geçiş :

Bu programdan mezun olan öğrenciler, belirlenmiş kurallar uyarınca, lisans programlarına devam edebilirler.

Mezuniyet Koşulları :

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 30 günlük zorunlu öğrenci stajını başarıyla tamamlamak gerekmektedir.

Tarihçe :

2002 Yılında kuruldu

Mezun İstihdamı :

Mezunlarımız; Turistik Konaklama İşletmeleri, Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri, Havayolu şirketleri, Rehberlik hizmetleri veren kurum ve kuruluşlar, Turistik bilgilendirme merkezleri, Turistik cazibe arz eden yerlerdeki kurum ve kuruluşlarda alanları ile ilgili departman ve bölümlerde çalışabilirler.

Sınav Değer. Kuralları :

Her öğrencinin akademik takvimdeki önceden belirlenmiş tarihlerde kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavlarına girebilmesi için ise derslerin en az % 70’ine uygulamaların ise en az %80’ine devam etmiş olması gerekmektedir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavları katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.

Program Profili :

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Türkiye ve dünya turizm sektörü için gerekli bilgi, beceri, tecrübe ve iş kültürüne sahip olan ve bu bağlamda sektörün gereksinim duyduğu ve aradığı orta ve üst kademe yöneticiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında yürütülen ön lisans eğitimi 2 yıldır.

Yeterliklik Koşulları :

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, lise eğitimden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler, ilgili meslek lisesi mezunları arasından sınavsız olarak ve bunun yanında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile seçilmektedir. Programa her yıl yaklaşık, 40 öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, zorunlu olan her dersi almak ve geçmek zorundadır. Aynı zamanda programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, 30 iş günü zorunlu stajını yaparak, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.




Yönetim


Bölüm Başkanı

Öğretim ElemanıAna Bilim Dalı/ProgramEmail
Öğr. Gör. Dr. İbrahim AYDIN Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr


Akademik Personel


Adı SoyadıAna Bilim DalıE - Posta Adresi
Öğr. Gör. Dr. Fatih AKYOL Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr
Dr. Öğr. Üyesi  İbrahim AYDIN Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr
Öğr. Gör. Dr. Kevser KÜÇÜK CAN Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr








Published: 04 May 2021
FaLang translation system by Faboba
  • Journals

    • Ahi Evran Medical Journal
    • Journal of the Faculty of Education
    • Journal of the Institute of Natural and Applied Sciences
    • Journal of the FEAS
    • Journal of Medical Sciences
    • Journal of the Institute of Social Sciences
    • Journal of the Faculty of Agriculture
    • Journal of AHIF
    • Ahi Evran Journal of Engineering Science (AHIJES)
  • Information Systems

    • Student Information System
    • Academic Web Pages
    • E-Document Management System
    • Integrated Management Information System
    • Additional Course Automation
    • Bologna Process
  • Units

    • Academic Incentive
    • Coordinatorship of SRP
    • Unit of Enquiry
    • Education Quality Assurance System Coordinatorsip
    • Disabled Students Unit
    • Erasmus - Foreign Affairs Office
    • Quality Coordinatorship
    • Congress and Culture Center
    • Common Elective Course Coordinatorship
    • Pilot University Coordinatorship of Agriculture and Geothermal Energy
    • Pilot University Coordinatorship
    • Pedagogical Formation Unit
    • Continuing Education Center (AHİSEM)
    • YLSY Scholarship Program Coordinator
  • Communication Forms

    • Satisfaction Notification Form
    • IT Technical Support Form
    • Construction Maintenance Request Form
    • Davulağıl Ziyaretçi Formu
  • Others

    • UNIKOP
    • Study In Turkey
    • Wi-Fi User Guides
    • Guide to Proxy Servers
    • Privacy Policy
    • Dokümantasyon
    • PDPA Documents
    • Food Menu
    • Food Sale
CONTACT
Phone : +90 850 441 02 44
Fax : +90 386 280 46 77
E-Mail :
Address : Bağbaşı Mah. Sahir Kurutluoğlu Cad. No: 100 Merkez / KIRŞEHİR
Social Media
© 2025, Kırşehir Ahi Evran University
Old Website
Development Team