Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni, 29 Haziran 2024 tarihinde üniversitenin ana kampüsünde bulunan stadyumda gerçekleştirildi.



Ülkemizin ve bölgesinin önemli üniversitelerinden biri olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 2023 – 2024 Akademik Yılı Mezunlarını uğurladı. 29 Haziran 2024 tarihinde üniversitemiz stadyumunda gerçekleştirilen Mezuniyet Törenine Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, İlimiz Milletvekili Dr. Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ile Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Dr. Öğr. Hüseyin İlter, il protokolü, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil açılış konuşmasında, üniversitenin son yıllardaki akademik başarılarına değinerek, "Mezunlarımız, aldıkları eğitimle ülkemizin geleceğine ışık tutacaklar" dedi.




Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, eğitimin toplumsal kalkınmadaki önemine vurgu yaptı.

Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu da mezunlara şehrin kapılarının her zaman açık olduğunu ve Kırşehir'in gelişimine katkıda bulunmalarını beklediklerini belirtti.



Konuşmaların ardından, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu düzeyinde dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Şahin, dereceye giren Sosyal Bilimler MYO birincisi, Funda Özmerdivenli’ye plaketini takdim etti ve mezun olan öğrencileri tebrik ederek gelecek yaşamlarındabaşarılar diledi. Birim  bazında ödül töreninin tamamlanmasıyla, mezun öğrenciler geleneksel kep atma töreniyle mezuniyet coşkusunu yaşadı.



Mezuniyet töreni, Üniversitenin Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden Doğukan Duran ve ekibinin verdiği konserle sona erdi.