Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, kurumsallaşma çalışmalarının bugünden yarına hızlı biçimde tamamlanabilecek faaliyetler olmadığını, bu çalışmaların ciddi bir birikim, emek ve zaman istediğini, çıktıkları bu yolda akademik birimleri belirli periyotlarla ziyaret edip sorunları yerinde dinleyeceklerini söyledi. Rektör Karahocagil, bu kapsamdaki ziyaretlerinde  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulundu. Meslek Yüksekokulumuzun KAEÜ’de köklü geçmişi olan akademik birim olduğuna değinen Karahocagil, bu birimlerde önemli bir eğitim-öğretim ortamının oluşturulduğuna dikkat çekti. Sorunların yerinde dinlendiği, çözüm önerileri noktasında birim yöneticileri ve akademisyenlerle hasbihal edilen programlarda gerek öğrencilerin gerek akademik birimlerin geleceğe yönelik atması gereken adımlarda konuşuldu.



 SBMYO’nun şehirle bütünleşme açısından önemine değinilen brifingde değer yaratıcı faaliyetlerin Kırşehir’e ve öğrencilere katkı sunacağı belirtildi. Okulun istihdam olanakları ve hizmet alanlarına göre plan yapılması gereken bir akademik birim olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Karahocagil, ‘’Çeşitli protokollerle bu sağlanmalıdır. Müfredata uygun yapılabilecek protokoller güncel ve uygulanabilir olmalıdır. Böylelikle tecrübe kazanma olsun sektörlerle iş birliği olsun buradaki enerji en üst noktaya çıkarılacaktır’’ ifadelerini kullandı.



Kurum içi ilişkileri önemseyen ve belirli aralıklarla birim ziyaretleri gerçekleştirmeye özen gösteren Karahocagil’e birim ziyaretlerinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, SBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Şahin, akademisyenler ve birim yöneticileri eşlik etti.