2021 Yılının “İstiklâl Marşı Yılı” olarak ilan edilmesi nedeniyle Yüksekokulumuz konferans salonunda “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konulu konferanslar gerçekleştirildi.
Büro Hizmetleri ve Sekreterlik ile Dış Ticaret Bölümlerinin düzenlediği konferans 23 Aralık 2021 saat 11.00’da,
Finans Bankacılık ve Sigortacılık, Pazarlama ve Reklamcılık ile Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümlerinin düzenlediği konferans 30 Aralık 2021 tarihinde saat 10.00’da,
Görsel İşitsel Teknikler Medya Yapımcılığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Yönetim Organizasyon Bölümlerinin konferansları ise 30 Aralık 2021 saat 11.00’da Yüksekokulumuz konferans salonlarında gerçekleşti.

Konferanslara konuşmacı olarak Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş katıldı. Yoğun öğrenci katılımı ile gerçekleşen konferanslarda Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, görüşleri ve sanata olan bakış açısı hakkında bilgiler verildi.