Medya Profesyonelleri Gençlerle Buluşuyor

Seri Söyleşilerin İkinci Konuğu Sezen Yüce Oldu

Yüksekokulumuz Radyo Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Halime Sultan Karahan moderatörlüğünde “Profesyonellerle Medya Üzerine” isim söyleşi düzenlendi. 28 Mayıs tarihinde AYDEP toplantı sistemi üzerinden gerçekleştirilen söyleşinin konuğu, TRT Haber Kanalı Spikeri Sezen Yüce oldu. Etkinliğe yüksekokulumuz öğretim görevlileri, Radyo Televizyon Programcılığı öğrencileriyle Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri katıldı.

Meslek hayatına muhabirlik yaparak başlayan ve kariyerine haber spikerliği ve program sunuculuğu yaparak devam eden Sezen Yüce çevrim içi söyleşi ile öğrencilerimizle bir araya geldi. Sözlerine kendini tanıtarak başlayan TRT Haber Kanalı Spikeri Sezen Yüce, televizyonculuğun her kademesinde görev aldığını kaydetti ve işini çok severek yaptığını belirtti. Yüce, mesleğe ilgi duyan öğrenciler için tavsiyelerde bulunarak tecrübelerini ve tavsiyelerini şöyle dile getirdi:

“Spiker ya da muhabir olmak isteyenler gündemi takip etmeli. Mutlaka yabancı dil bilmeli. Diksiyonu çok düzgün olmalı. Diyafram nefesini kullanmayı bilmeli. Bu işe gönül verdiyseniz yılmadan çalışmalı, hedefinize adım adım ilerlemelisiniz. Karşınıza mutlaka engeller çıkacaktır ancak sabretmeyi bilmelisiniz. Bir haber spikeri sade giyinmeli, dikkat dağıtacak büyük aksesuarlar kullanmamalı. İnsanlar sizinle değil, söylediklerinizle ilgilenmeli.”

Söyleşide sektöre dair tecrübelerini ve anılarını da anlatan Yüce’yi öğrenciler büyük bir ilgi ve merakla dinledi. Sektöre dair deneyimlerini anlatmasının ardından soru cevap şeklinde devam eden söyleşide Sezen Yüce, öğrencilerden gelen tüm soruları cevapladı.