22 Mart 1993 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından su kıtlığının ülkelerin sosyal ve ekonomik alanda gelişmelerini engelleyen önemli bir etken olduğuna dikkat çekmek ve kaynakların tasarruflu kullanılmasını sağlamak amacıyla "Dünya Su Günü" olarak ilan edilmiştir.

Bu kapsamda su kıtlığına ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Şahin’ in, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Merve Turpçu’ nun Bölüm ve Yüksekokul hocalarının ve öğrencilerinin yoğun katılımı ile 11 Mart 2020 tarihinde Yüksekokul konferans salonunda gerçekleşti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Büro Hizmetleri ve Sekreterlik bölümü Öğr. Gör. Songül Demirkan; Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'nin hali hazırda su azlığı çeken ülkeler arasında olduğu, 2030 yılında su kıtlığı, 2050 yılında ise günlük su kullanımının kısıtlanabileceğini belirtti.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Şahin insanoğlunun hayat kaynağımız olan suyun kıymetini yeterince bilmemesinden kaynaklanan sorunlarla her geçen gün yüz yüze kalındığını vurgulamıştır. Konuşmasına insanların, tüm canlılar için hayat kaynağı olan suyu atıklarla kirleterek kullanılmaz hale getirdiğini belirterek devam eden Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Şahin düzenlenen etkinliğin suyun kıymetinin anlaşılmasına katkıda bulunacağını vurgulamıştır.

Etkinlik kapsamında CNN Türk Muhabiri Güven İslamoğlu'nun yüksekokulumuz öğrencilerine ilettiği, Dünya Su Gününe ilişkin görüntülü mesajı ve ‘’25 Litre’’ belgeselinin gösterimi yapılmıştır.

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Merve Turpçu' nun etkinliği düzenleyen Öğr. Gör. Songül Demirkan ve "Çağrı Merkezi Hizmetleri gönüllü ekibine teşekkür belgelerini sunmasıyla etkinlik tamamlanmıştır.